вівторок, 25 серпня 2015 р.

Cвято волі, надії на мир

День Незалежності Українинаше світле літнє велике святосвято волі, надії на мир, гордості за нашу країну. Україні є чим пишатись і це потрібно привити дітям, щоб виросли вони патріотами своєї держави. Працівники Таврійської бібліотеки зробили це доступними для дітей методамипровели вікторину: «Чи знаєш ти свою Україну?» і показали пізнавальні мультфільми  «Це наше і це твоє». Цикл налічує 12 коротких мультфільмів з оригінальною історією та цікавими фактами про Україну, серед яких: «Трембіта», «Літак Мрія», «Мапа», «Гасова лампа», «Чорнозем», «Заповідник Асканія-Нова», «щедрик», «Гіпсова печера», «Сіль» та інші. А потім був ще веселий мультик «Пригоди Котигорошка та його друзів» і звичайно нові, яскраві книги про нашу Україну.



четвер, 20 серпня 2015 р.

Читаємо і граємось


Літні канікули продовжуються. Але у книг, як відомо, канікул не має. Тому кожного дня до міської бібліотеки для дітей приходять діти з матусями і з бабусями і читають книги за рекомендаційними списками, які вони отримали наприкінці учбового року. Адже у вересні відбудеться конкурс «Лідер читання «Літо – 2015» і найкращі читачі отримають грамоти і подарунки.
А ще, коли на вулиці така спека, в бібліотеці затишно і прохолодно, і діти з задоволенням приходять до читального залу молодшого відділу погортати нові журнали, почитати пізнавальні книжки та пограти в настільні ігри.



Читають та граються діти і в Райській сільській бібліотеці.


День Незалежності України



Ти чуєш, як шумить Дніпро,
Як лине пісня солов'їна?
То все на щастя, на добро,
То наша рідна Україна.

Святкуючи 24-ту річницю проголошення незалежності України, читальний зал для дорослих міської бібліотеки № 2 запрошує переглянути книжкову виставку «Я Україною пишаюсь».

 В Новолагерській сільській бібліотеці до свята оформлена тематична полиця «Становлення незалежності».


вівторок, 18 серпня 2015 р.

НЕЗАЛЕЖНІСТЬ: ШЛЯХИ І ДОЛІ



 В читальній залі центральної бібліотеки зібрався актив літературно-музичного клубу «У колі друзів» на засідання, присвячене 24-й річниці проголошення незалежності України. 


Біліотекарі підготували історичний хронограф «Незалежність: шляхи і долі» і разом з гостями переглянули сторінки історії, які народ України вписав у світову історію. Держава Україна є! На весь світ продемонстровано, що ми – державницький народ, що ми – світова нація, яку чекає велике майбутнє!

 

Члени клубу читали свої вірші, присвячені Дню Незалежності та українському народу, не обійшли увагою воїнів АТО та мирних жителів, які знаходяться в зоні бойових дій. 

понеділок, 17 серпня 2015 р.

Із Німеччини – з любов’ю!



Міська бібліотека для дітей долучається до Всеукраїнської акції «Бібліотека українського воїна». 13 серпня до нас завітала Берг Катерина, яка раніше працювала бібліотекарем читального залу для учнів 5-9 класів, а зараз живе і працює в Німеччині. Катерина Вікторівна принесла з собою книги класиків української та зарубіжної літератури, які ми з задоволенням передаємо нашим захисникам. Бажаємо їм приємного читання та найскорішої перемоги!
 

вівторок, 11 серпня 2015 р.

ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ ТРИВАЄ

Новолагерська сільська бібліотека отримала від своїх постійних читачів: Титюк Л.М., сім’ї  Шарових, Ярошенко Ілони та Спасьонової Олени книги українською мовою для «Бібліотеки українського воїна».

Отримала в дарунок книги Тополівська сільська бібліотека, Плодівська сільська бібліотека, Райська сільська бібліотека та міська бібліотека №2.