вівторок, 30 червня 2015 р.

Модне читання

Щоб у літню спеку цікаво проводити дозвілля, міська бібліотека №3 запропонувала своїм користувачам книжкову виставку "Модне читання"

пʼятницю, 26 червня 2015 р.

Рівне право на воду та санітарію

26 червня Новокаховська міська громадська екологічна організація «МАМА-86-Нова Каховка» у центральній бібліотеці міста провела круглий стіл за участю керівників та громадськості Нової Каховки «Забезпечення рівного права на воду та санітарію в Новокаховському регіоні» (проект ВЕГО «МАМА-86» за підтримки Шведського агентства міжнародного розвитку та співробітництва SIDA)





Ми з тобою завжди, Україно!

Україно! Мій коханий краю,
Мати наша рідна і свята.
Небо чисте над тобою маєм,
Медом дише нива золота.
Ми з тобою завжди, Україно!

28 червня в Україні відзначають день Конституції. Бібліотекарі дитячого читального залу міської бібліотеки №2 провели слайд-інформину «Конституцію вивчай, про Україну усе знай!». Діти прослухали розповідь про основний закон України, відповіли на запитання вікторини «Моя країна – Україна». Потім відправились на уявний острів, де панував повний хаос і діти прийняли закони, які навели порядок на острові «Зелене чудо». А на завершення всі разом заспівали Гімн України.



 Україна найбільша країна в Європі. Вона має славетну історію та унікальні культурні традиції, багато пам’яток, які нагадують нам про минуле нашої країни.
Неперевершена природа України завжди приваблювала до себе людей. Про унікальність України розповіли 25 червня бібліотекарі молодшого відділу міської бібліотеки для дітей на віртуальній мандрівці: «Найцікавіші місця України.» Діти відвідали Переяслав, Прилуки, Полтаву, Львів, Тернопіль, Чернівці, Мукачеве. А закінчилась наша мандрівка у Києві. У кожному місті є цікавинки, на які можна подивитись.
А допомогли в цьому енциклопедії «500 найцікавіших питань та відповідей про Україну» і «Найцікавіші місця України».


Ігри патріотів

25 червня у міській бібліотеці №3 відбулись фінальні ігри І місцевого туру обласного інтелектуального турніру «Ігри патріотів Херсонщини»  серед учнів 4-5 класів.






середу, 24 червня 2015 р.

День Конституції



28 червня – визначне державне свято – День Конституції України. Основний Закон нашої держави закріпив незалежність України і навіки закарбував прагнення українського народу жити у власній, соборній державі. У бібліотеках ЦБС до цієї події підготовлені тематичні полиці і перегляди літератури. Центральна бібліотека запрошує переглянути видання, що представлені на виставці. 

 
 У Плодівській сільській бібліотеці відбулось свято "Ми маленькі Українці" Переможці конкурсу "Моя Батьківщина" на святі Лисак Поліна, Донгаузер Вікторія та Крамаренко Діана. 






Ювілейний фестиваль читання і права



У червні в Скадовську відбувся V-й Обласний фестиваль молодіжного читання і права. Новокаховська ЦБС представила на ньому свій проект «Бібліотека – територія здоровя», спрямований на формування здорового способу життя, за яким протягом 2014 – 2015 років працювали бібліотеки міста. Цікавим було спілкування з колегами і письменниками Херсонщини.
Центральна міська бібліотека отримала Грамоту від Головного територіального управління юстиції у Херсонській області за ефективну діяльність щодо популяризації правоосвітніх знань серед молоді.



Учасників фестивалю вітають юні скадовчани





Вітання  організаторів фестивалю


В.П.Кулик, поет та  Є.Ісакова бібліотекар центральної бібліотеки


вівторок, 23 червня 2015 р.

Торбинка цікавинок



 Влітку ми більшість часу проводимо на природі: у лісі, лузі, парку, на озері чи поблизу ставка. Багато хто мандрує  до  моря. Щоб мандрівки були безпечними та приносили радість, треба знати, на які рослини чи гриби можна натрапити, адже серед них трапляються отруйні. В Україні росте 250 - 300 видів отруйних рослин.
         21 червня у міській  бібліотеці  для дітей відбулась година цікавих повідомлень: «Торбинка  цікавинок: Отруйні рослини України». Бібліотекар молодшого відділу розповіла  і  показала за допомогою Інтернету деякі  види таких рослин.  А саме: аконіт, болиголов плямистий, борщівник Сосновського, бузина чорна, вовчі ягоди та інші.
         Діти з цікавістю роздивлялись рослини і пригадували, де вони їх бачили. Тепер за своїх маленьких читачів ми можемо бути спокійні. Вони дадуть слушну пораду іншим дітям, щоб запобігти біді.







понеділок, 22 червня 2015 р.

Фінальні ігри патріотів

21 червня в Новолагерській сільській бібліотеці відбулися фінальні ігри  І місцевого туру обласного інтелектуального турніру «Ігри патріотів Херсонщини»  серед учнів 4-5 класів.
 У краєзнавчо-пізнавальну експедицію територією Херсонщини «У пошуках знайомих незнайомців» відправилися чотири випускники 4-го класу. Маючи великий досвід гри (дітки грають з квітня місяця), маленькі гравці менш ніж за півгодини пройшли весь маршрут експедиції і закінчили гру. Цього разу перемогу отримала   Стурко Алла, яка діставшись кінцевого пункту призначення, зібрала найбільшу кількість балів за правильні відповіді. Переможниця отримала корону, квіти та солодощі.
Всі учасники гри та ведуча також отримали за участь солодощі від бібліотекаря.
27 червня фінальні ігри патріотів відбудуться серед учнів 6-7 та 8-9 класів. Хто ж серед них отримає перемогу?! Побачимо!