вівторок, 30 квітня 2013 р.

Тиждень молодіжної книги.


В рамках Тижня молодіжної книги з 22 – по 26 квітня в бібліотеках Новокаховської ЦБС пройшли заходи для юнацтва
22 квітня
Бібліотечний квест «Читацький забіг» (Юнацька бібліотека)

Бліц-опитування «Книга, яку я читаю зараз» (Бібліотека №2)

23 квітня
Літературний слем «Битва поетів» (Бібліотека для юнацтва)

Книжковий клондайк «Складний і чудовий цей світ підлітковий»
(Обривська сільська бібліотека)

24 квітня
Віртуальний маршрут «Світ не пізнаєш, не вивчивши рідного краю»
(Бібліотека №2)

Письменницька лавка «Немає милішого краю» (Бібліотека №4)

Зустріч з письменником Л.В.Марченко (Юнацька бібліотека)

25 квітня
Екологічний прайм-тайм «Чорнобиль – глобальна екологічна катастрофа» (Центральна бібліотека)

Обмін думками «Чорний день Чорнобиля»
(Бібліотека №2)

Година екологічного спілкування «Під полиновою зорею» (Бібліотека №3)

26 квітня
Бібліогра за книгами ювілярами «Літературна рулетка» (Бібліотека №4)

Вечір-дежавю «Засновник пригодницького жанру – М. Рід» (Центральна бібліотека)

Вечір-дегустація «Патріарх українського гумору» (Бібліотека №3)

Тінейджер-форум «Післясмак від прочитаного» (Дніпрянська бібліотека)

Журнальний коктейль «Запресуйся!» (Юнацька бібліотека)

понеділок, 29 квітня 2013 р.

РАЙСЬКІЙ БІБЛІОТЕЦІ – 60!

   26 квітня відсвяткувала свій 60-ти річний ювілей Райська сільська бібліотека.У святково прибраному квітами, кольоровими кульками, приміщенні була оформлена ювілейна виставка «Бібліотеці – 60. Згадаймо минуле». На свято зібрались активні читачі бібліотеки, жителі села, завітали гості. Розповідь ведучих про історію закладу вдало доповнювали музичні та гумористичні номери у виконанні читачів бібліотеки.
    Привітати бібліотеку прийшли: Акуленко В.С., керуючий справами Новокаховської міської ради, Макарова Н.Л., голова Райської сільської ради, Феодосов О.А. , керівник ДП-2 «Таврія», та Петрова Л.М., директор Новокаховської ЦБС, яка вручила грамоту від міського відділу культури з нагоди ювілею бібліотеки. 
    Як годиться на дні народження дарували подарунки. Дуже доречним були електрочайник та чайний сервіз щоб зігріватися гарячим напоєм в холодну пору року , а ще були книжки від Райської сільради та від читачів бібліотеки. Свою книгу про історію сіл подарував бібліотеці місцевий краєзнавець Неділько А.Г. Свято вийшло яскравим і теплим. 

 

пʼятницю, 26 квітня 2013 р.

ВІТАЄМО З ПЕРЕМОГОЮ!

24 квітня 2013 року на базі центральної міської бібліотеки проведений І-й міський етап обласного конкурсу на кращий правовий захід «Права людини починаються з прав дитини». На конкурс було представлено 19 робіт з 17 учбових закладів, шкіл та бібліотек міста.
Компетентним журі, до складу якого входили фахівці від організацій – організаторів конкурсу : міського відділу культури і туризму, міського відділу освіти і науки, молоді та спорту, міської служби у справах дітей та міського управління юстиції, було визначено 3 – х переможців І міського етапу обласного конкурсу. Це – Фірсова Галина Петрівна, заступник директора з виховної роботи загально – освітньої школи № 3 та Шевчук Галина Платонівна, соціальний педагог загально – освітньої школи № 3; Яцук Вікторія Володимирівна, практичний психолог Таврійської спеціальної загально – освітньої школи – інтернату та Дорош Юлія Сергіївна, викладач правознавства ПТУ № 14.
Вітаємо їх з перемогою та бажаємо їм удачі у фінальному етапі конкурсу в місті Херсоні!

четвер, 25 квітня 2013 р.

Перлини українського зодчества

23 квітня у міській бібліотеці №2 разом з студентами ІІ курсу НКПТ була проведена он-лайн мандрівка «Перлини українського зодчества». Учні здійснили віртуальну подорож по архітектурним пам’яткам Херсона. Бібліотекар розповіла про історичне минуле Херсона, його засновників та людей, які доклали зусилля для його створення, а також познайомила з літературою, що представлена на тематичній полиці «Перлини українського зодчества», що знаходиться в фонді бібліотеки.
Для багатьох студентів розповідь була відкриттям і разом з вчителем вони запланували екскурсію до нашого обласного центру.

вівторок, 23 квітня 2013 р.

Бібліотека. Читання. Успіх!



Бібліотека. Читання. Успіх! Під такою назвою, 19 квітня в міській бібліотеці для дітей відбулось спілкування бригад бібліотечних волонтерів учасників обласної бібліотечної акції на підтримку дитячого читання «П’ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!», яка розрахована на період з 2012 р. по 2017 р.
В шести бібліотеках Новокаховської централізованої бібліотечної системи: Міській бібліотеці для дітей; міських бібліотеках-філіях №3; №4; Дніпрянській селищній; Обривській сільській бібліотеці-філії сформовано волонтерські бригади з найактивніших читачів бібліотек – учнів 5-9 класів, для організації читання кращих творів української та зарубіжної дитячої літератури дошкільникам і учням 1-4 класів, проведення розважально-ігрових заходів спрямованих на заохочення дітей до самостійного читання.
Під час «Відкритого мікрофону» волонтери розповідали про свою роботу в 2012-2013р. і демонстрували найбільш вдалі форми роботи з дошкільниками та учнями 1-4 класів. Це був цікавий, своєрідний обмін досвідом між бібліотечними волонтерами.
Про подальшу змістовну роботу бібліотечних волонтерів подбав головний партнер акції, депутат Херсонської обласної ради Сидоренко Олександр Миколайович. Кожній бригаді подарував: ранці; командну атрибутику; комплекти книжок видавництва Старого Лева (список додається); додатково ще одну книжку для Міської бібліотеки для дітей (Щербаченко Т. «Як не заблукати в павутинні»). 
Для дітей це була велика радість і бажання прочитати нові книжки. Висловлюємо слова подяки Сидоренко О.М. за поповнення фондів бібліотек-учасниць сучасною дитячою літературою. Саме цим ви сприяєте заохоченню дітей до читання, дитячої творчості, досягненню успіху.