четвер, 31 січня 2013 р.

Чарівний світ французького казкаря



28 січня в міській бібліотеці для дітей працювало літературно-довідкове бюро «Пригоди кришталевого черевичка», завдяки якому учні 3-А класу школи-гімназії № 9 в ігровій формі познайомилися з життям та творчістю французького письменника Шарля Перро. Спочатку бібліотекарі розповіли про дитячі роки відомого казкаря, а потім бібліотечні волонтери, перевдягнені у Червону Шапочку та Попелюшку, Катя Пісня та Анастасія Пушкарьова, провели для маленьких читачів казкове лото. Далі всі разом побували на веселому казковому карнавалі, де потрібно було піймати наших героїв. Продовжив захід логічний казковий ланцюжок, а на останок діти прийняли участь у конкурсі «Вгадай казку».

четвер, 24 січня 2013 р.

Єдність українських земель


    22 січня в центральній бібліотеці до Дня Соборності України для студентів першого курсу АТК провели урок державності «Шлях до соборної України.» Це свято відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.
     Бібліотекарі згадали тяжкий шлях України до соборності – від козацтва до сьогодення. Розповіли, як століттями розірваний український народ визволився з неволі – Лівобережна Україна вийшла з Російської, а Правобережна – з Австро-Угорської імперій – і возз’єднався на своїй землі в єдиній Українській державі. Також познайомили з іменами видатних політичних діячів того часу - В. Винниченком, М. Грушевським, П. Скоропадським, С. Петлюрою та іншими.
     Пам’ятаймо історію своєї Батьківщини. Бо той хто не знає свого минулого, той ніколи не матиме майбутнього.
   
    23 січня 2013 року до дня Соборності України міська бібліотека для дітей провела слайд-подорож по старовинним містам України. Захід проходив у читальному залі для учнів 5-9 класів, учасниками стали учні ІV-Б(8) класу гімназії.
    Відкрила мандрівку столиця України – місто Київ. Діти «зазирнули» в історію міста, побували у «будинку з химерами» та «шоколадному будиночку», милувалися собором Софії – Премудрості Божої та «відвідали» прохолодні печери Києво-Печерської Лаври. Після Києва, подорожників зустрічало місто-музей Львів, в якому діти «прогулялися» бруківками львівських вулиць та захоплювались золотим мереживом Собору Святого Юра. Останньою, найпрекраснішою зупинкою, стало місто Умань і його знаменита Софіївка.            
    Завершуючи подорож, бібліотекар звернула увагу дітей на книги, які розкривають таємниці українських міст, а також історичних та культурних памяток України.

   

      

вівторок, 15 січня 2013 р.

Періодичні видання центральної бібліотеки на 2013 рік


Шановні новокаховчани!

Центральна міська бібліотека в 2013 році продовжує працювати для вас і передплатила наступні періодичні видання, аби задовольнити різноманітні інтереси жителів міста.
Для жінок, які мріють одягатися модно і красиво ми маємо журнал «Burda». На його сторінках – останні тенденції світової моди, новини з європейських подіумів, поради по стилю і модні торгові марки. Кожен місяць – нова колекція одягу від провідних дизайнерів світу. Отже, якщо ви хочете бути зразком бездоганного смаку для оточуючих, приходьте в бібліотеку за журналом «Burda».
Для всіх, чиє життя та праця повязані із землею – виробничо-практичний журнал «Дім, сад, город». Журнал має три постійні головні розділи «Щедра грядка», «Ходімте в сад», «Домашня ферма», а також безкоштовну вкладку «Господар».
Журнал для сімейного читання – «Жінка» традиційно відгукується на непрості проблеми сьогодення. До уваги читачів рекомендації психологів, лікарів, юристів. Що номера – візерунки вишивок різними техніками, розробки в’язання, викрійки в натуральну величину, рецепти найрізноманітніших страв, поради косметологів, художників-модельєрів.
Хіт на видавничому ринку журнал «Караван историй. Украина». Якщо ви унікальна особистість – це нестандартне видання для вас, тому що матеріали про цікавих людей подаються в ньому в дуже об’ємному викладі та ілюструються ексклюзивними фотографіями, часто з особистих архівів героїв. Візитна картка журналу – фото проекти Катерини Рождественської, що представляють портрети знаменитих сучасників в несподіваних образах. Завітайте до бібліотеки і дізнайтесь таємниці яскравих особистостей.
Якщо ви бажаєте знати все, що відбувається з улюбленими артистами, відомими особистостями і світськими персонами – розважальний жіночий журнал «Отдохни!» саме для вас. Щотижня в номері історії з життя зірок про бурхливі романи, розкішні весілля, сімейні драми, домашні свята і модні вечірки, а також подорожі, мода, рубрика «Здоров’я», кращі рецепти для читачів.
Для тих , хто своїм покликанням вважає практичну радіоелектроніку, хто звик працювати зі схемою на столі і з паяльником у руках журнал «Радіоаматор». Основні розділи журналу – аудіо, відео, електроніка, комп’ютер, КВ і УКВ радіозв’язок, сучасні телекомунікації. Це захоплюючий путівник у світ радіо для тих, хто займається розробкою та ремонтом різноманітних радіоелектронних пристроїв.
Пошановувачі сучасної літератури зможуть насолодитися гортаючи сторінки журналу «Радуга». В часопису друкуються твори найкращих українських письменників, які пишуть російською мовою, та  перекладені російською україномовні твори сучасних авторів. Перші твори Дяченко, Куркова та інших українських авторів друкувалися саме в журналі «Радуга».
Корисні поради на всі випадки життя з питань здоровя, виховання дітей, стосунків у родині, купівлі товарів, ведення домашнього господарства, а також консультації юриста, психолога, лікаря дасть вам «Порадниця», яка входить до першої трійки найтиражніших видань в Україні. Газета дає можливість кожному висловитися, звернутися по допомогу і бути почутим.
Оперативну інформацію про найголовніші події у політичному, економічному, громадському, культурному житті країни та світу надасть вам газета «Урядовий курєр». Як офіційне видання органів державної виконавчої влади України, «Урядовий кур’єр» першим отримує найповнішу та ексклюзивну інформацію про діяльність Президента і Уряду України, друкує на своїх сторінках повні тексти Законів України, Указів Президента, постанов та розпоряджень Кабінету Міністрів, нормативні документи міністерств і відомств та коментарі до них. Значна частина цих документів вступає в дію з дня публікації в «Урядовому курєрі».
Всім тим, хто вважає що немає нічого важливішого ніж події в рідному місті, бібліотека пропонує місцеві газети – Нова Каховка, Ключи, Днепровский проспект, Новости деловые.
Читаючи журнали і газети в бібліотеці ви економите свій сімейний бюджет.
Чекаємо на вас у нашій бібліотеці!