пʼятницю, 28 вересня 2012 р.

Біліотеки на святкуванні 60-річчя Нової Каховки



                                       

22 вересня 2012 року Нова Каховка відзначила свій 60-літній ювілей! Не остались осторонь свята і бібліотеки Новокаховської ЦБС. Свою виставку, присвячену рідному місту, ми презентували на центральній площі під час проведення традиційного  фестивалю "Таврійське подвір'я". 

вівторок, 25 вересня 2012 р.

Презентація книги Костянтина Сушко "Ойкумена"

    20 жовтня в міській бібліотеці №2 відбулася презентація нової книги  Костянтина Сушко  «Ойкумена» про похід перського царя Дарія до скіфських земель у 514 році до нашої ери (територія сучасної Херсонщини була центром цієї держави) . Цей твір смілива і оригінальна художня реконструкція причин, обставин та наслідків цього першого, із відомих, загарбницького нашестя на нашу землю. Автор широко і вдумливо використав історичні першоджерела, науковий матеріал та органічно поєднав їх із своїми гіпотезами, що  надали романові фактологічної достовірності і зробили його цікавим і захоплюючим для всіх, хто не байдужий до свого родоводу, хто в перипетіях далекого минулого прагне знаходити витоки наших сьогоднішніх успіхів та невдач. Розповідь письменника про роботу над книгою визвала багато запитань у присутніх. Завязалася жвава дискусія, що торкнулася не тільки тих часів що описано в романі, а й болючих проблем сьогодення: екології, освіти, моралі.

понеділок, 17 вересня 2012 р.

Осінній ярмарок

     12 вересня працівники центральної міської бібліотеки влаштували для членів літературно-музичного клубу "У колі друзів" справжній осінній ярмарок.