четвер, 14 червня 2012 р.

Міській бібліотеці-філії № 4 - 50 років!


    12 червня 2012 року бібліотека - філія № 4 в місті Таврійську відмітила свій 50 – річний ювілей. Гостями свята були активні читачі бібліотеки різного віку, керівництво м.Таврійська та Новокаховського міського відділу культури і туризму; 
педагоги школи № 5, колишні бібліотекарі, які працювали в бібліотеці № 4 в різні роки та колеги -бібліотекарі з міських та сільських бібліотек Новокаховської ЦБС. 



Ведучі свята Катерина Зінченко та Влада Веснянко розповідали гостям історію бібліотеки, яка перемежовувалась піснями, танцями та віршами активних читачів та учасників художньої самодіяльності Таврійського Будинку культури.
      Колектив бібліотеки привітали заступник мера міста Таврійська Леонід Володимирович Марчук, заступник начальника міського відділу культури і туризму Зарудна Наталія Сергіївна, яка також нагородила колектив бібліотеки Грамотою Новокаховського міського відділу культури і туризму; директор Новокаховської ЦБС Петрова Людмила Миколаївна та головний меценат бібліотеки – ТОВ «ПЕТРОНИК» в особі Івана Олександровича Короткого.

    До речі, саме ТОВ «ПЕТРОНИК» допомогли бібліотеці зробити косметичний ремонт в 2-х залах бібліотеки, придбати та встановити нові світильники в читальній залі до ювілею. Доброчинну допомогу  бібліотеці також надали ТОВ «Новокаховського м′ясокомбінату «Мрія» та ВАТ «Новокаховське КХП».


Пронизливо звучали на святі слова вдячності бібліотекарям за їх працю від активної читачки бібліотеки Раїси Леонтіївни Бірючинської, директора Таврійського Будинку культури Зої Андріївни Штефан, колективу педагогів школи № 5 та колег-бібліотекарів з міської бібліотеки для дітей, юнацької бібліотеки, міської бібліотеки-філії № 3 та Плодівської сільської бібліотеки. І, як годиться, всі гості дарували бібліотеці подарунки : книги, вази, сервізи, картини, квіти тощо.

  Коротка довідка  із історії бібліотеки  

середу, 6 червня 2012 р.

Читай. Думай. Твори

    1 червня в Херсонській обласній бібліотеці для дітей відбувся ІІ конкурс волонтерських бригад "Читай. Думай. Твори" та святкове завершення обласної акції "Читай і стань успішним", в якому взяла участь і бригада волонтерів із Новокаховської бібліотеки для дітей. 
    Волонтери представили інтерактивну гру "Гіннесс-шоу" для учнів 6-го класу Херсонської гімназії № 20. В гру були включені елементи театралізації: роль Карлсона чудово виконав Влад Черні - студент Новокаховського агроколеджу, а Катя Пісня, учениця 6-го класу Новокаховської гімназії № 9, неперевершено втілила в життя образ Пеппі Довгоїпанчохи. Ведучою шоу була Діана Годунова - учениця 8-го класу Новокаховської гімназії № 9, яка по закінченні гри дала інтерв'ю Херсонському телеканалу ВТВ.
    Після шоу відбулася презентація відео-слайдів у форматі "Печа-куча", з цим завданням на "відмінно" впоралася Катя Пісня і тому здобула право повторити виступ на заключному концерті.
    За підсумками реалізації обласної бібліотечної акції "Читай - і стань успішним!" (2008-2012 р.р) Новокаховська міська бібліотека для дітей отримала диплом за багаторічну зразкову роботу з підтримки дитячого читання, досягнення кращих результатів у розгортанні волонтерського руху в бібліотеках регіону та призи - настільну гру "Подорожуємо по світу" і 11 книжок сучасних авторів. 
    У номінаціях "За кращий звіт" та "Відеоряд у форматі "Печа-куча""  Новокаховська бібліотека для дітей виборола перші місця, а Катя Пісня, єдина з усіх волонтерів Херсонщини, отримала у нагороду іменний дипломом та книжки.

вівторок, 5 червня 2012 р.

Дитинство - щаслива пора!

    1 червня у всьому світі відзначають Міжнародний День захисту дітей і бібліотеки Новокаховської ЦБС також долучаються до цього свята, проводячи різноманітні заходи для своїх юних читачів. 
    Напередодні свята у міській  бібліотеці № 3 пройшов дитячий ранок "Час сподівань та надій" для  дітей оздоровчого табору при ЗОШ № 6. Присутнім на заході дітлахам про їх права, гарантовані Конвенцією прав дитини,  розповідали не лише бібліотекарі, а й запрошені на свято гості - Михайлова О.О., голова громадської організації товариства захисту прав людини, священослужитель о. Ілларіон, Яковлев А.А., директор музею "Таврія". 
    5 червня в бібліотеці для дітей проведена "Квіткова вікторина" для дітлахів з оздоровчого табору. Діти з задоволенням прослухали розповідь про країни і квіти, що є їх символами, згадали книжкових героїв, які "проживають" у цих країнах, а потім розгадували квіткові ребуси і брали участь у віктрині.
    5 червня бібліотека № 2 провела дитячий ранок "Можна дитинство любистком назвати" для учнів 4-5 класів табору відпочинку на якому бібліотекарі ознайомили присутніх з Конституцією України і Декларацією прав дитини, а запрошена на захід Андрієнко І.І., спеціаліст Новокаховської державної юстиції, на прикладах із життя розтлумачила застосування тієї чи іншої правової статті.