пʼятницю, 13 квітня 2012 р.

Геній епохи Відродження

    12 квітня в центральній бібліотеці для студентів Агротехнічного коледжу відбулася слайд-зустріч "Феномен культури", присвячена 560-річчю від дня народження Леонардо да Вінчі, на якій молодь познайомилась з ним як з художником і дізналась цікаві факти його біографії. Не без інтересу студенти прослухали історію створення фрески "Тайна вечеря" і зробили спробу здогадатися де на ній зображений  зрадник Іуда. Геній Леонардо надихнув на створення поезій і наших земляків Олександра Гунька та Марину Десну, вірші яких прозвучали під час зустрічі. 
    

четвер, 12 квітня 2012 р.

Пасхальна веселка.

    9 квітня під такою назвою в бібліотеці № 3 для учнів 7-А класу ЗОШ № 6 проведено захід, присвячений одному з найбільших християнських свят. Особливу зацікавленність у дітей викликала розповідь священнослужителя Свято-Андріївського храму о. Іларіона, який розказав легенду про те, чому до Великодня фарбують яйця, історію виникнення та звичаї святкування Пасхи у різних регіонах України. 
   

вівторок, 10 квітня 2012 р.

Навчання бібліотекарів

    6 квітня на базі Дніпрянської селищної бібліотеки було проведено черговий майстер-клас для бібліотечних працівників "Сільська бібліотека: аспекти оновлення". На майстер-класі бібліотечні фахівці 4-х бібліотек, де працюють Інтернет-центри, ділились досвідом з сільськими бібліотекарями щодо використання Інтернету в обслуговуванні користувачів бібліотек.
    Міська бібліотека для дітей розповідала про свій досвід з використання Інтернету в обслуговуванні користувачів-дітей. Цікавим досвідом про роботу Інтернет-центру в своїй бібліотеці поділилася завідуюча міською бібліотекою № 4 Ярова В.М. На завершення майстер-класу Дніпрянська селищна бібліотека (провідний бібліотекар Хазієва Р.Б.-С.) продемонструвала бібліотечним працівникам показовий захід, запросивши присутніх в Інтернет-мандрівку "Сторінками літературних творів письменників-ювілярів 2012 року". 

четвер, 5 квітня 2012 р.

Тиждень дитячого читання

    З 25 по 30 березня в бібліотеках Новокаховської ЦБС пройшов Тиждень дитячого читання, в рамках якого проводились різноманітні конкурси, вікторини, сміхопанорами, літературні турнири, ігри-подорожі.
    Змістовно провели свої канікули читачі бібліотеки для дітей. Перший день перетворився в справжне сімейне свято на якому діти і їх батки знайомилися з технікою орігамі. Другий, третій та четвертий дні були присвячені іграм, вікторинам, конкурсам, де всі учасники отримували повітряні кульки, а найактивніші - солодкі призи. В п'ятий день читачі мали змогу ознайомитись з книжковими новинками "Видавництва Старого Лева", а першими обрати книжку для читання змогли переможці вікторин.  В останній день Тижня клуб "Книгочитограйка"  запросив на своє засідання любителів французьких казок, які прийняли участь у веселих конкурсах та вікторинах.



    Не менш цікаво пройшов Тиждень в бібліотеці № 4, де зокрема відбулась презентація книги херсонського письменника Леоніда Марченка "Чай з бегемотом", завдяки якій діти зрозуміли, що готувати їжу можна весело.
    Відвідувачі бібліотеки № 2 під час Тижня читання також не сумували, бо мали змогу побувати на грі-вікторині "В краю лелек та журавлів", літературній грі "Чарівна скарбниця Глібова", "Подорожі-змаганні в чарівний світ читання".