середу, 22 лютого 2012 р.

Зустріли Масляну!

    20 лютого в Центральній міській бібліотеці члени літературно-музичного клубу "У колі друзів" разом з бібліотекарями зустрічали Масницю на вечорі відпочинку "Масляною хвалились, млинців об'їлись". За народними традиціями свято на честь пробудження природи проходило з веселими жартами, піснями та частуванням вареничками та млинцями. 

пʼятницю, 17 лютого 2012 р.

Комп'ютери від "Бібліомоста"

Закінчився Ш раунд конкурсу проектів програми "Бібліоміст" "Організація нових послуг з використанням вільного доступу до Інтернету", який виявився щасливим для чотирьох бібліотек Новокаховської бібліотечної системи. Восени 2012 року переможцям буде надано 15 сучасних комп'ютерів та все необхідне переферійне обладнання, що надасть можливість відвідувачам Центральної , Юнацької, Корсунської та Тополівської бібліотек користуватись безкоштовним Інтернетом. 

середу, 1 лютого 2012 р.

Диспут в юнацькій бібліотеці

    23 січня в юнацькій бібліотеці відбувся правовий диспут "Чи потрібні гендерні відносини в родині?" в якому прийняли участь студенти-правознавці 3-го курсу Новокаховського коледжу ТДАТУ та учні 11 класу Новокаховської гімназії. Запрошений на захід, кандидат юридичних наук Шаверський С.Л., прослідкував історію цього питання протягом століть, навівши приклади з Біблії, Корану. Учасники, в результаті жвавої дискусії, назвали одну з основних причин насильства в сім'ї - алкоголізм. Узагальнюючи дебати, молодь зробила висновок - траба змінювати ментальність людини, аби у всіх сферах життя чоловіки і жінки мали однакові права.