пʼятницю, 30 вересня 2011 р.

Відкритий урок читання

    27 вересня в рамках відкритого обласного уроку читання в міській бібліотеці для дітей проведена розважально-пізнавальна гра "Ну ти і овоч, ну ти і фрукт!!!", яка розширила знання присутніх про рослини саду та городу, познайомила з історією їх походження. Учні 3-го класу НВК № 4, розділившись на дві команди, змагалися у 9-ти конкурсах: "Чорна скриня", "По країнам і континентам", "Знавці варення" та інших. Відповідаючи на питання конкурсу "Поетична сторінка", діти ознайомилися з багатьма творами українських та російських поетів, що писали про фрукти, овочі та ягоди. На завершення гри, завдяки тематичній полиці-гороскопу "Ну ти і фрукт", дітлахи дізналися багато цікавого про себе і своїх друзів.



четвер, 29 вересня 2011 р.

Година слави

    22 вересня в Центральній міській бібліотеці для учнів 8-го класу НВК № 4 проведена година слави "Партизанськими стежками" до 70-ї річниці партизанського руху в Україні у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років. 

Запрошений на захід Герасименко Микола Іванович, першобудівник і Почесний громадянин нашого міста, розповів про свою участь у партизанському загоні, який діяв у смт. Козацьке на території Херсонщини. Черемис Микола Савелійович поділився спогадами про життя своєї родини в пріод окупації а Надія Федорівна Авраменко привітала всіх виконанням власної пісні.

вівторок, 27 вересня 2011 р.

Довженкові обрії

    15 вересня в читальному залі Центральної міської бібліотеки проведений вечір-портрет "Довженкові обрії" для студентів 1-го курсу Агротехнічного коледжу. Захід був присвячений 117-й річниці від дня народження видатного українця Олександра Петровича Довженка - письменника і кінорежисера, політика і патріота свого народу. Присутні доторкнулися до творчості великого митця, дізналися про маловідомі факти його біографії, послухали уривки з "Щоденника" і все це на фоні слайд презентації. Завершив вечір показ найцікавіших уривків з фільму "Поема про море".

четвер, 22 вересня 2011 р.

Здоровий дух - здорове тіло.

    14 вересня у міській бібліотеці № 2 для учнів 1-х курсів ВПУ № 16 та ПТУ № 14 пройшла спортивна година "Здоровий дух - здорове тіло". Запрошений на неї Костянтин Губка, п'ятикратний чемпіон світу з кікбоксингу, розповів про свого батька і тренера Олексія Губку, який привів його до спортивних перемог, відповів на численні питання присутніх, продемонстрував декілька прийомів і свій коронний удар "Торнадо". Для залучення молоді до цього виду спорту Олексій та Костянтин Губки створили в Новій Каховці спортивний клуб.

пʼятницю, 16 вересня 2011 р.

Круглий стіл з проблем питної води

    9 вересня в Центральній міській бібліотеці відбувся круглий стіл з проблем якості та безпечності питної води. Організатором заходу виступила екологічна громадська організація "Мама - 86 - Нова Каховка". Як підкреслила її керівник Таїсія Козак причиною погіршення якості питної води є безконтрольна людська діяльність. У публічному обговоренні питань наявності води та послуг водопостачання, безпечного використання питної води, економічної доступності послуг з водопостачання та водовідведення взяли участь начальник комунального відділу міськвиконкому Ю. Пятецький, зам. директора водоканалу М.Король і голова Дніпрянської селищної ради В. Морлок.

вівторок, 13 вересня 2011 р.

Фізкультура - шлях до здоров'я


    6 вересня з нагоди Дня фізкультури та спорту України працівники читального залу Центральної міської бібліотеки провели для учнів 8-9 класів ЗОШ № 1 спортивну годину "Фізкультура - шлях до здоров'я". Бібліотекарі розповіли про вплив фізичної активності на стан здоров'я, нагадали, що систематичні заняття фізкультурою та спортом необхідні для повноцінного розвитку людини. Запрошений на захід Дружинін В.П., майстер спорту та тренер з настільного тенісу, суддя міжнародної категорії, директор ДЮСШ "Таврія" розповів про вихованців школи, які стали призерами Чемпіонатів світу, Європи, України: Ю.Федак, В. Бебешко, Н. Білецьку, А. Калініну та багатьох інших і закликав підлітків займатися фізкультурою і спортом, а також відповів на численні запитання присутніх.

День народження Держави.

    23 серпня працівники бібліотеки № 2 в дитячому санаторії "Дружба" провели усний журнал "Мій духмяний дивоцвіт", присвячений 20-й річниці Незалежності України. Бібліотекарі розповіли про багатовікову історію українського народу, державні символи України та згадали нашого земляка - Михайла Савовича Масютка, українського письменника, правозахисника, людину яка все своє життя поклала задля вільної, демократичної, самостійної України.